Fyrsällskapet knyter vänskapsband med M/S Marianne

Tisdagen den 20 juni gjorde Fyrsällskapet  en kryssning med M/S Marianne. Med på färden var de som deltagit i årets renoveringar och inbjudna gäster. Resan var också ett tack från M/S Marianne för att Fyrsällskapet målat fartygets däck.

 

Kryssningen gick från Mariestad genom Östersundet upp till Kilmaren och åter. Vindstyrkan var enligt mätutrustningen på Torsöbron upp till 12 meter per sekund från väst. Det gällde för Mariannes kapten, Anders Svensson, att köra nära Torsö för att undvika alltför hög sjö.

M/S Marianne byggdes år 1897. Den härliga gamla damen fyller med andra ord 120 år i år och mariestadsfyr.se rekommenderar våra läsare att förgylla sommaren med en båttur.

 

Bilden visar M/S Mariannes kapten, Anders Svensson, för dagen klädd i kaptensuniform. Anders är till vardags anställd av Sjöfartsverket och arbetar som fartygslots i Vänern.

 

Övrig besättning (Marianne Crew) var däckspojken, fartygselektrikern och sjukvårdaren Johnny Karlsson. Johnny samtalar här med Mariestads Tidningens fotograf, Charlotte Ferneman.

Från vänster Marianne Birgersson, Wivan Andersson och Lilly Blom.

Dragspelsmusik, mestadels i valstakt, bidrog Wivans Svänggäng med. Här ovan ser vi delar av bandet i full aktion.

M/S Marianne vid kaj i Mariestad

Länk till M/S Mariannes hemsida

 

Share