Den 5 maj – Pressrelease för boken om Djurö

Bokens projektgrupp från vänster: Stefan Svensson (foto), Bo Björk (projektledare) och Amanda Hessle (text).

På torsdagsförmiddagen var det dags för den första officiella presentationen av Fyrsällskapets bok om Djurö. Inför ett 50-tal inbjudna gäster berättade projektgruppens deltagare om bokens tillkomst och innehåll.   

Bo Björk hälsade alla välkomna, tackade alla som på något sätt har bidragit till bokens tillkomst och gjorde reklam för försäljning av boken på lördag, den 7 maj.

Amanda Hessle berättade om de intervjuer som hon har gjort av personer som har haft anknytning till Djurö och fyren på ön. Ett minne som Amanda har tagit med sig från projektet är att många av de intervjuade sken upp när de fick berätta om Djurö.

Stefan Svensson berättade om den skatt som finns i gamla familjealbum. Bildmaterialet blev väldigt stort. Bara en fjärdedel av det fick plats i boken. Kanske kan det opublicerade bli en utställning i framtiden.

Sveriges Radio P4 Skaraborg sände intervjuer direkt från evenemanget.  Mariestads-Tidningen och Sjöfartsverkets tidning Sjörapporten hade journalister på plats.

Gunilla Gill och Lars Törnell har lagt ner ett enormt stort arbete på korrekturläsning och har på så sätt kvalitetssäkrat hela projektet.

Share